4 oktober 2020

Tentoonstellingen September 2020

In Duitsland doen de Club voor Britse Herdershonden en de Bearded Collie Club er alles aan om zo nu en dan een tentoonstelling te organiseren. In Wutha-Farnrode was op 06-09-2020 een specialshow van de Britse Herdershonden. De algemene keurmeester Dhr. Eberhardt keurt er zoals  Mevr. E. Stotouth / GER fokker van de Moonfellow Bearded Collies.

Meneer Kirmis was gekomen met zijn twee meisjes, “Sally” Ch. Fristprizebears Pasadena en haar dochter “Abby” Mika’s Magic Furs Abbygail. Abby kreeg een GOED van meneer Eberhardt in de jeugdklas, hij vindt dat ze te veel haar heeft.

Dit is  Abby Mika’s Magic Furs Abbygail (Ch. Firstprizebears Percy Sledge x Ch. Firstprizebears Pasadena)

“Sally” vond genade bij meneer Eberhardt en was de beste teef.

Beste van het Ras werd de Reu uit de Tussenklas  “Moonfellow Kiss the Bride” en  Beste Teef “Ch. Fristprizebears Pasadena”

Ondanks Corona was september 2020 heel erg succesvol voor de Firstprizeberen. Nu ga ik de lange lijst met prestaties afwerken:

20-9-2020 Kecskemet / Hongarije. Rechter Szabo Sandor / Hongarije. Firstprizebears Santa Barbara wint de jeugdklasse en is Beste Junior van de Show. De trotse eigenaar is Gabrielle Gesci uit Hongarije

25. en 26-09-2020 Averio in Portugal. Op zaterdag was de nationale show met keurmeester Dhr. Vizzari uit Frankrijk. Op zondag de internationale show met keurmeester Dhr. R. A. Monterior uit Portugal. De eigenaresse Mevr. Visitacion Echiveirra had een zeer geslaagd weekend met Ch. Firstprizebears Robin Williams en Firstprizebears Rihanna: Robin William was op beide dagen Beste van het Ras. Op de eerste dag won hij de 2e plaats in groep 1 en op de 2e dag behaalde hij de 3e plaats. Zijn zus was beide dagen Beste Teef.

De foto’s zijn van Firstprizebears Robin William

 

Speciale Show voor britise Herders  op 19-9-2020 te Klaistow / GER. Keurmeester Mevr. Erika Heintz / GER. De familie Hellwig wasingeschreven  met 2 honden: Firstprizebears Q’Brad Pitt. Hij behaalde de 2de plaats en met dit CAC, dat werd opgewaardeerd omdat de winnende hond al kampioen is, heeft hij  aan alle voorwaarden voldaan voor de VDH en Duits Kampioen. Hij is kampioen nummer 120 in ons succesverhaal. Hij is de 3e hond uit dit nest die kampioen is en de 7e uit dezelfde kombinatie.

  

Firstprizebears Q’Butterfly Mc Queen moest tevreden zijn met een 4e plaats. De keurmeester vond ze te mager …. dik worden is geen probleem, er zijn veel honden vol substantie die slecht  gebouwd zijn . Maar zo is het nu eenmaal … de uitspraak van de keurmeester is definitief.

Mevr. Cocozza stond ook aan de start met haar “Ella” in de kampioensklasse en werd 2e. 14 dagen later kreeg de winnende teef een zeer goed op de Int. Show in Rostock.

Firstprizebears Q’Walnutcreek.

26./27.09.2020 Tulln / Oostenrijk. De familie van Bossche was onderweg en had ook Tobi Multi Ch. Firstprizebears King Cole meegenomen. “Tobi” was in de veteranenklasse ingeschreven . Zaterdag was hij bij de kerumeester  heer Deutscher /osternrijk  Beste Veteraan en op zondag met de Sloveense Mevr. L. Oklescen Beste Reu en Beste Veteraan. Nu heeft Tobi alles voor de titel van Oostenrijks Veteranenkampioen.

    

In hetzelfde weekend als Tulln vond de dubbele CACIB show plaats in Maastricht / NL. Mevrouw Cocozza was op beide dagen ingeschreven in de kampioensklasse. Op de eerste dag de was Fransman  Mr. Karcher keurmeester en op de 2e dag Mr. C.-P. Fricke uit Duitsland.

Op de eerste dag won “Ella” Firstprizebears Q ‘Walnutcreek “de kampioensklasse en op de 2e dag was ze beste teef met CACIB, CAC.

Berry Hoenstok exposeert zondag bij Mr. Fricke. Hij won Beste van het Ras met “Firstprizbears Q ‘Johnny Depp“. Dit laatste CAC had “Owin” nodig voor de titel Nederlands Kampioen. Hij is nummer 121 en de 4e kampioen uit dit nest en de 8e kampioen uit deze combinatie van “Beardedmark Sight for Sore Eyes” en onze prachtige “Prada” Multi. Ch. Firstprizebears Meryl Streep.

op de foto ziet u de beste jeugdklas, een dochter van onze “Lasse” Lärkängens at Firsticebears “Sundaymornings Shades of Blue” van Ines Knops

 

Wat een maand.

Berry Hoenstok heeft naast zijn geweldige “Owin” Firstprizebears Q’Johny Depp “ook een teef van ons, die helaas maar een paar keer in de jeugdklasse geshowd werd.” Kate “” Firstprizebears Q ‘Westwood “is een plaatje. Zij is de nestzus van  “Firstprizebears Q’Walnutcreek”

Arie Dijkhuizen met “Kate”              Firstprizebears Q’Westwood                                      und “Qwin” Ch. Firstprizebears Q’Jonny Depp