3 oktober 2012

Int-Show Maastricht/NL 29-09-2012

Maastricht, de oude prachtige en erg gemoedlijke stad, ligt op een steenworp afstand. 35 minuten rijden tot aan de Hallen. Het weer was bijna te goed om de dag in de hal door te brengen. Maar ik had besloten deel te nemen, dus moest ik er ook naar toe. Mevr. B Müller (Pennylane OES) uit Zwitserland was keurmeester voor de OES en de Beardies. Het was aweer enige tijd geleden dat ik bij Mevr. Müller had geshowed. Onze “Lasse” en “Jadore” had ik ingeschreven en met een beetje gemengde gevoelens naar de show gereden. Er waren 16 Beardies ingeschreven en enkele hiervan kwamen uit Duitsland. Spannend dus! “Lasse” won de Tussenklasse en werd tot mijn grote vreugde Beste Reu tegen 3 uit de Kampioensklasse. Vicky van Tiggelen was met haar “Firstprizebears Beat-it” in de Kampioensklasse verschenen. De keurmeester had weinig moeite en koos voor Vicky met Beat-It als beste Teef. Nu ging het erom en Vicky en ik deden ons best om te winnen. Mij was het om het even wie won, mijn eigen Reu of de Teef, die door ons was gefokt…… Mevr. Müller vond Beat-It te gek en ik dacht dat word haar BOB, maar nadat we nog een keer moesten lopen, was het “Lasse” die Beste van het Ras werd.

Omdat ik later eveneens met “Jadore” won, was Vicky van Tiggelen zo vriendelijk om Lasse in Groep 1 in de Erering te showen. Dat deed ze zo goed, dat “Lasse” 3de in Groep 1 werd en onze “jadore” de 2de plaats behaalde. Iets heel bijzonders om met twee rassen die je zelf fokt in zon’n sterke Groep als Groep 1 de tweede en derde plaats te behalen. Dank je wel Vicky, je hebt het prima gedaan. De keurmeester in Groep 1 was Mevr.  Kalinichenko uit de Oekraine.

BOB en BIG 3  Lärkängens at Firsticebears, Keurmeester Mevr. B. Müller en BOS Ch. Firstprizebears Just Beat-it

BOB-and-BOS-Masstricht-Beardies

de rij met beste reuen uit elke klasse:

Midsummer Callum of Alambar(Jeugdklasse), BOB Lärkängens at Firsticebears (Tussenklasse), Sundaymornings Hunter (Openklasse) und Ch. Braemoors Mastermind (Kampioenklasse)

Line-up-for-best-Male Maastricht

en nochmaals Vicky met “Beat-it” die al zo succesvol is met haar 26 maanden.

Just-beat-it-Maastricht-2012